Fota med din iPhone

Ta riktigt snygga bilder med din mobil – men se till att laga den först om du råkat tappa den i marken och spräckt kameran.

Hur tar man egentligen bra bilder med sin iPhone? Bland annat krävs det att kameran inte är repig eller trasig, det är en grundförutsättning. På PhoneLife kan du reparera din telefon snabbt och enkelt, om det skulle behövas. Men vad mer för smarta tips finns det, som särskilt lämpar sig för att skapa en snyggare och mer enhetlig feed på appar som Instagram? Läs mer här!

Så tar du snygga bilder med mobilen

På Modette.se går det att få massor av tips på hur du tar snygga foton med din mobil. Där tipsas det om en hel del verktyg och appar som du kan ladda ned, för att skapa effekter och liva upp dina bilder. Det kan vara att skapa en snygg och enhetlig Instagramprofil genom en bild-planner som hjälper till med din feed. Andra tips är att köpa filter i din egen stil och smak, för att uttrycka dig och din personlighet bättre. Vill du skapa vintageinspirerade bilder? Då finns det en app som heter Faded som låter dig att skapa en mjuk och skön känsla i dina bilder, och det är inte alls särskilt svårt att hantera gränsnittet.

Vita ramar, retuscherade foton och rätt exponering

Vill du ha en vit ram på ditt foto? Då ska du skaffa Whiteagram, en app som lägger till en snygg vit bakgrund på dina bilder och ger ett snyggt, enhetligt intryck på hela ditt flöde. Fler tips på smarta appar och verktyg du kan ladda ner till din telefon för mer spännande och snygga bilder är dessa:

  • Facetune – retuschera dina bilder till ren perfektion, vare sig du vill få vitare tänder eller en renare hud utan finnar. Dessutom kan du snabbt och enkelt lägga till ett snyggt filter.
  • Snapseed – med massor av filter kan du snabbt justera dina bilder och deras exponering så att de blir riktigt snygga. Det kan hjälpa dig att hitta tillbaka till den känsla du är ute efter.
  • Polarr – denna redigerare är en app som du lätt kan anpassa efter eget tycke, stil och smak. Skapa helt egna filer och ha dina favoriteffekter nära till hands.
  • Phonto – appen eller verktyget ger dig möjlighet att lägga text, var du vill på dina bilder på Instagram.

Fota med din iPhone

iphonePå Apples egna sajt går det att få tips på hur du fotar med mobilen på bästa sätt. Där skrivs det att det hela tiden är en jakt på det perfekta ögonblicket. Med hjälp av olika lägen i din iPhone kan du lyckas med din drömbild, inte minst genom att välja olika slags kameror och videoactions. Ta rörliga filmer och stillbilder, hur mycket du vill. Välj sedan ut de bästa att lägga upp på till exempel Instagram. Mer om det här på Apple.com.

Även på MacWorld IDG går det att läsa om hur du på bästa sätt tar bra bilder med din iPhone, bland annat genom att du kan fota med volymknapparna och inte behöver använda slutarknappen på skärmen i kameraappen.

Scroll to top